Osmoza inversa

Purificarea apei de baut prin proces de osmoza inversa nu necesita tratarea chimica. Echipamentele de osmoza inversa elimina peste 99% din impuritatile organice si anorganice dizolvate in apa, elimina peste 99% din impuritatile biologice din apa (bacterii, virusi, streptococi fecali) si asigura o calitate ideala a apei filtrate, independent de calitatea apei de intrare.

Apa obtinuta prin osmoza inversa este o apa pura, demineralizata si aproape sterila.

Osmozele comercializate de ERIE Technologies au un sistem foarte performant de purificare a apei in 5 etape successive. 1 - sedimente PP ; 2 - Carbon Activ ; 3- Carbon Activ ; 4 - Membrana de Osmoza inversa (100GPD) ; 5 - Filtrul remineralizant. Toate echipamentele sunt echipate cu pompa booster, functie de calitatea apei pot fi doate si cu lampa UV.

Apeland la un echipament de osomoza pentru purificarea apei, veti obtine din apa de la robinet sau de la put o apa pura de cea mai buna calitate, putind fi folosita direct pentru a fi bauta, atat pentru gatit, cat si pentru laptele bebelusului, pentru spalarea fructelor si legumelor sau la prepararea salatelor si a conservelor.

Cu alte cuvinte, se obtine o apa curata si microbiologic pura.

Osmozele se monteaza in spatiul de sub chiuveta de la bucatarie, avind nevoie de alimentare cu apa de la conducta de apa potabila, alimentare cu energie electrica 220V si de o legatura la teava de scurgere.

Prima etapa de purificare consta in trecerea apei printr-un filtru de polipropilena, blocandu-se astfel trecerea particulelor mai mari de 5 microni (nisip, noroi si pietricele, diferiti oxizi sau corpuri grele, rugina, etc.).

Urmatoarele doua etape (a 2-a si a 3-a) se realizeaza cu ajutorul unor filtre cu carbon activ, primul de tip granular si al doilea de tip bloc. Rolul acestora este de a retine impuritati foarte mici si organice (care dau gust si miros) si CLORUL din apa.

Etapa a 4-a este etapa "cea mai sensibila" a intregului ansamblu de purificare a apei. Consta in trecerea apei printr-o membrana semipermeabila cu diametrele orificiilor de numai 0,0001 microni prin procedeul numit osmoza inversa. Se blocheaza astfel trecerea nu numai a majoritatii compusilor chimici organici si anorganici daunatori (saruri, oxizi, metale si nemetale, grasimi, produse derivate petroliere, pesticide, etc.), ci si a impuritatilor biologice de tipul chisturilor (lamblii), bacteriilor si virusurilor care aduc riscuri mari de imbolnavire (dimensiunile bacteriilor sunt de citiva microni, iar virusurilor au intre 0,01 si 0,4 microni).

In etapa a 5-a se aplica o ultima filtrare cu ajutorul unui filtru in-line de carbon activ, in scopul eliminarii totale a mirosurilor de orice fel.

Lampa UV se instaleaza pe traseul apei de la rezervorul de acumulare catre robinet. Datorita efectului razelor ultraviovete apa filtrata care se acumuleaza in vasul tampon este sterilizata inainte de a fi consumata efectiv. Efectul razelor U.V. este instantaneu - omoara bacteriile si virusurile - insa nu este si remanent, de aceea apa trebuie consumata imediat.

Spacer

Spacer
Spacer
Spacer
Spacer