Filtrarea / Sterilizarea apei

Filtrul cu carbune activ inlatura clorul dar si mirosul, gustul si culoarea din apa. Practic, apa trece printr-un pat de carbune activ pe care se retine clorul si elementele care dau apei miros si gust.

Filtrul cu nisip cuartos inlatura sedimentele solide din apa. Forma particulelor asigura o suprafata foarte mare de filtrare si retinerea unei cantitati considerabile de sedimente solide cu o finite de filtrare de pana la 20 de microni.

Filtrul cu birm inlatura fierul si manganul din apa. Birmul este un mediu filtrant care actioneaza precum un catalizator intre oxigen si fierul dizolvat, producand hidroxid feric care poate fi usor de filtrat. Birmul nu necesita regenerare ci doar spalare inversa.

Osmoza inversa este un proces de tratare a apei recunoscut pentru eficienta in inlaturarea particulelor de dimensiuni foarte mici din apa, a substantelor dizolvate in apa si a microorganismelor. Principiul de baza al functionarii osmozei inverse consta in folosirea unei membrane semi-permeabile prin care apa este fortata sa treaca sub presiune.

De regula, un sistem de osmoza inversa este compus dintr-un preflitru, o membrana si un postfiltru. Se poate configura un sistem complex de filtrare, compus din ansamblul prefiltrare (2 filtre capol + filtru cu carbune active), membrana, ansamblu postfiltrare (filtru de carbune activ + cartus de remineralizare). Deoarece acest proces de filtrare necesita timp, sistemul este prevazut cu un vas de stocare care asigura in permanenta un stoc de 10 litri de apa.  Acest sistem se monteaza de regula sub chiuveta de la bucatarie, adica acolo unde cu totii dorim cea mai sanatoasa apa pentru baut si gatit.

Apa obtinuta de un sistem de osmoza inversa atinge puritatea apei distillate intr-un timp foarte scurt.

Lampa UV dezinfecteaza apa, omorand bacterii si virusi. Nu este eficienta daca apa este tulbure si nu elimina chimicale si metale grele.

Spacer Filtrare