ERIE WATER TREATMENT CONTROLSCu o istorie de peste 65 de ani in domeniul industriei tratarii apei si aerului, Erie Water Treatment Controls este in prezent divizia strategica de productie si vanzari pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa a Aquion Water Treatment Products (AWTP,LLC) cu sediul central in Chicago (SUA).

Fondata in 1943, in Milwaukee Wisconsin (SUA) de catre Henry Alfrey, Erie Manufacturing Company a produs in primii ani de activitate sisteme de oxigen pentru avioanele militare. Datorita preocuparilor constante in zona inovatiei tehnologice, Erie s-a afirmat ca un pionier si inovator in domeniul echipamentelor de control ale debitului pentru aplicatii in oxigen, HVAC si sisteme de tratare a apei.

Datorita unei solicitari venite din partea unui mare producator de echipamente de dedurizare, in anul 1949, compania a facut pasul decisiv spre dezvoltarea unui business de succes mondial - valva de control automata. Practic, Erie a fost primul producator din lume care a dezvoltat si produs valve de control automate pentru echipamente de dedurizare.

Anul 1969 este un alt punct de reper din istoria Erie deoarece, in acest an, compania a facut primul pas de extindere pe continetul european. Initial, printr-o colaborare cu Clack Corporation, Erie a deschis o subsidiara a sa in Belgia, pentru a deservi piata europeana de echipamente de tratare a apei si aerului.

Dupa mai bine de 60 de ani, in care Erie a activat ca furnizor de componente pentru mai toate tipurile de echipamente de tratare a apei din lume, din 2005, a demarat productia propriei linii de echipamente de dedurizare si filtrare a apei.

Spacer
Spacer
Erie
Spacer
Erie
Spacer
Erie
Spacer