Apa cu miros / gust / culoare

O apa de calitate este incolora, inodora si fara gust. Exista insa situatii in care lucrurile nu stau asa

- daca apa dumneavoastra are miros, acest lucru se datoreaza in 99% hidrogenului sulfurat. Acesta produce un miros caracteristic de oua clocite. Prezenta H2S poate fi de origine minerala (contactul apei cu pirita aflata in stratul acvifer) sau de origine organica, indiciu ca in stratul freatic au patruns resturi organice sau dejectii animaliere, respectiv umane. Hidrogenul sulfurat este extrem de coroziv pentru partile metalice ale instalatiilor si echipamentelor cu care apa intra in contact.

- daca apa dumneavoastra are gust, acesta este un prim indiciu pentru o concentratie ridicata de saruri dizolvate. Sarurile dizolvate in apa sunt in principal carbonatii de calciu si magneziu, sulfatii si bicarbonatii de Ca si Mg. Daca cantitatea de substante dizolvate depaseste 0,5 g/l, apa incepe sa aiba un gust specific: dulceag cand apa contine sulfat de calciu; sarat cand contine cloruri sau sulfat de sodiu; amar cand apa contine sulfat sau cloruri de magneziu; acru cand contine bicromat sau cloruri de fier. Daca apa are un gust metalic, acesta se datoreaza prezentei sarurilor de fier, cupru, mangan sau zinc. Fierul si manganul sunt prezenti in mod natural in apa de adancime, iar cuprul si zincul pot proveni de la sistemele vechi de distributie ale apei sau de la coroziunea tevilor si fitingurilor din instalatia sanitara a casei.

- daca apa dvs este tulbure inseamna ca trebuie verificat gradul de turbiditate al apei. Lipsa de transparenta a apei este provocata de particule foarte fine aflate in suspensie, ce nu pot fi individualizate cu ochiul liber. Conform ultimelor studii, in marea majoritate a cazurilor, apa provenita din reteaua municipala sau de la put nu este sigura pentru consum datorita poluarii industriale si civile. S-a constatat o legatura directa intre apa cu nivel crescut de turbiditate si riscul de patologii gastrointestinale datorita particulelor in suspensie ce pot constitui suport nutritiv pentru germeni. In plus, acest parametru poate indica o serie de probleme legate de coroziune sau de pierderea integritatii fizice a retelei.

In cazul in care apa dumneavoastra prezinta una din aceste probleme va recomanam sa efectuati cat mai urgent un test de apa. Specialistul ERIE Technologies va face o analiza a apei si o verificare serioasa a instalatiei sanitare.

Functie de rezultate, acesta va va recomanda cea mai indicata metota de tratare a apei

Spacer Apa tulbure